Vårens trender 2017

Med vintern annalkande med stormsteg kan det vara svårt att tänka på nästa säsongs vårmode, men ska man lyssna på experterna kan man redan nu skönja en rad olika nyckeltrender för vårmodet 2017 – en säsong av bleka toner och wow-faktorer i främsta rummet.

klader-pa-galgarEn stor dag för många är dagen på vårkanten då det är dags att börja göra iordning allt inför att ta studenten och för studenterna år 2017 kommer det garanterat gå enkelt att hitta något snyggt att ha på sig. En av nyckeltrenderna för kommande mode är nämligen den vita färgen – och hur ofta ser man en studentfirare i annan färg på klänningen än inom det vita spektrumet? Väldigt få gånger, så modet 2017 kan verkligen sägas vara studentens år rent modemässigt då det kommer gå superenkelt att hitta passande klänningar. Och såhär skriver modetidningen Elle, vilket definitivt bekräftar detta:

”Vitt är helt klart vårens trendigaste färg. Kulören är fräsch, snygg och perfekt till våren.”

Självklart är detta inte allt som modemagasinet tar upp för våren 2017, även en hel del annat är hett och rätt att ta på sig när solen ämnar komma tillbaka igen. Till exempel är wow-faktorn i kläderna något som efterfrågas, så för den som vill vara trendmässigt riktig är det nog hög tid att leta fram vad som kan ge det där lilla extra. Vidare är även volanger, plisserat och cutouts något som är på väg tillbaka och gärna i form av klänningar – och den vågade kan med fördel ta på sig kläder mönstrade både i blommigt och i leopardmönster!