Sommarens plagg

Sommarens plagg

Randig tröja i butikSommaren är här, och med den sommarmodet. I det här inlägget går jag igenom några personliga favoriter för den här sommaren.

Kaftanen är det bästa allround-plagget på sommaren. Man kan ha den på stranden lika väl som på en fest, om det inte är alltför kallt. En kaftan passar också bra att kombinera med byxor eller shorts lika väl som med bikini, och denna sommar finns de i många olika prisklasser och stilar. Mitt bästa tips är att leta på Ebay och andra internationella sajter efter kosode, en kort japansk kimono som funkar utmärkt att använda som kaftan.

Ett annat plagg som finns i många varianter och prisklasser, och som passar perfekt i sommar, är jumpsuiten. Jag vet inte varför jumpsuit är ett sånt sommarplagg, kanske för att det är två plagg i ett och därför tar mindre plats i väskan. Bara att byta om från baddräkt till underkläder, på med jumpsuiten och iväg till festen. Det är i och för sig lite jobbigt inne på toan, men annars är det ett perfekt plagg.

Randigt är alltid hett på sommaren, vare sig man seglar eller inte. Vill man vara riktigt klassisk väljer man ett franskt märke, som Armor Lux eller Saint James. Men man kan även hitta snygga randiga toppar och tröjor på H&M och Kappahl.