Säkerhet och stil

Säkerhet och stil

Säkerhet är viktigt, men sällan så estetiskt tilltalande. Allt fler designers börjar dock ta säkerhet på allvar, och idag kan man hitta många saker som kombinerar säkerhet med stil.

En pryl som har fått mycket uppmärksamhet i svenska medier de senaste åren är cykelhjälmen Hövding. Eller cykelhjälm är nog fel ord egentligen. Det rör sig om en airbag som man har runt halsen, och som blåses upp om man tappar balansen så att den skyddar hela huvudet och nacken. Den är betydligt mer diskret än en vanlig cykelhjälm, och kommer troligen att börja säljas i USA snart också.Brandsläckare

Att synas när det är mörkt ute är ofta viktigt, men reflexer är dels inte särskilt snygga, dels är de inte så praktiska eftersom de hänger och slänger och lätt fastnar i saker. Bättre är att välja en jacka med påsydda eller påmålade reflexdetaljer. Eller så väljer man en jacka där själva materialet är reflekterande. Stone Island är ett märke som är känt för två saker: det är populärt bland fotbollsfans, och kläderna är ofta sydda i tekniskt avancerade material. Ett exempel är jackan Pixel Reflective GD Jacket, sydd av ett tyg som till 28 % består av glasfiber.

Slutligen uppmanar jag alla att köpa en brandsläckare till hemmet. Vill man ha en med lite mera stil kan man välja en Supreme-släckare. De finns att köpa på Ebay.