Helrätt hår i höst

Helrätt hår i höst

1114469-woman-portraitSemestern är slut och höstens ankomst börjar märkas alltmer. Många vill ha en nystart efter lata dagar och sommarsol, och vad är då bättre än en ny frisyr eller varför inte ny hårfärg?

I tidigare inlägg kan man läsa om hårförberedelser inför sommaren, exempelvis hur man slipper generande hårväxt. Nu är hösten här och man kan man gott samvete gömma sina lurviga i långbyxor och satsa på att göra något snyggt med håret på huvudet istället. Under sommaren utsätts håret för en hel del slitage och det kan vara härligt att få bort de där spröda torra topparna. Vill man dessutom ha en ny frisyr och kanske även testa på en ny hårfärg så är det helt rätt period. Höstens hårtrender får vem som helst att glänsa i höstmörkret.

Finns något för alla

I höstens trender för håret finns det helt klart något som faller de flesta i smaken. Den allra största trenden i år är roséfärgat hår. Detta går att ha i flera olika nyanser, så välj och vraka bland dessa läckra nyanser av rosa drömmar! Något annat som också är helrätt i höst är att klippa till en längre loob, detta kommer göra ditt slitna sommarhår gott. En loob är som en slags förkortning av en längre page som är längre framtill och har trubbigare toppar, vilket inte ger en klassiskt nyklippt look, även om det är det. Vill man inte ta till saxen alltför mycket så är en rufsigare textur i håret också något som syns tydligt bland trender i höst. Hår som är självlockigt eller har ett ruffigt självfall kommer göra succé, men har man inte detta är produkter som torrschampo, saltvattenspray och hårspray bra knep att ta till. Annars är slarviga knutar, ogenomtänkta och lockar, glittriga håraccessoarer, 20-tals inspirerade frisyrer, rosetter och sidbena hårtrender som syns tydligt på catwalks och bland modeikoner.