Fler handlar skönhet online

Fler handlar skönhet online

Allt fler handlar sina skönhetsprodukter på nätet och det går bra för den branschen online just nu. Men att handla produkter på nätet är alltid en risk med tanke på att det finns många företag som säljer farliga piratkopierade produkter.

smink-makeup

På ehandel.se kan man läsa om att det går bra för skönhetsbranschen på nätet just nu. Vi har sett en trend med lägre snittorder än vanligt den senaste tiden eftersom allt fler blir bekväma med att handla på nätet och många företag erbjuder fri frakt, vilket gör att man lägger fler order med lägre ordervärde. Men skönhetsbranschen har istället lyckats öka sin snittorder och har gått från ett ordersnitt på 437 kronor till 450 kronor. Detta har gjort att man ökat sina intäkter med hela 43 procent under årets första kvartal, om man jämför med samma period förra året. Skönhetsbranschen är även den som har de mest mobila kunderna och från mobilen får man nu in 37 procent av beställningarna.

Billigare på nätet

Allt fler verkar alltså göra sina skönhetsinköp på nätet och det är en bra grej med tanke på att det finns ett mycket större och billigare utbud när det kommer till skönhet på nätet. Dessutom kan man få produkterna ännu billigare på nätet i och med att det finns många fler chanser till rabatt online. Många företag erbjuder sina kunder rabatter om de utför sina köp på nätet och det finns även en massa sidor på nätet där man kan få sina rabatter samlade. Refundmonster erbjuder rabatt hos Lyko exempelvis och den här sajten är långt ifrån den enda som erbjuder rabatt där och hos andra företag.

Farliga ämnen i produkterna rött-läppstift-sminka

Men att handla sin skönhet på nätet är självfallet inte bara guld och gröna skogar, även om det faktiskt finns en massa fördelar. Det är nämligen så att det är lite mer osäkert att handla skönhet på nätet än i fysisk butik. Detta beror på att det finns ett enormt stort antal sajter som säljer piratkopierade produkter och när det kommer till skönhet kan det vara väldigt farligt att använda produkter som är piratkopierade. Dessa innehåller nämligen oftare ämnen som rent av är skadliga eller gifta för den som använder dem. Det har till och med bevisats att vissa piratkopierade skönhetsprodukter innehållet livsfarliga ämnen som arsenik och till och med urin, skriver Elle.

Så undviker du piratkopior

Dessa produkter, som innehåller obeprövade ämnen, är självklart skadliga för huden och kan ge allt ifrån brännskador, till allergiska utslag och till och med förgiftningar. Men hur gör man då för att undvika att köpa skönhetsprodukter som är direkt skadliga för våra kroppar? Först och främst gäller det att kolla upp den sajt man handlar ifrån. Den bör ha uppgifter om retur och ångerrätt och man bör även vara noga med att kolla avsändaren genom kontaktuppgifter och liknande. Några fler saker som man bör kolla upp innan man handlar är:

  • Är priset lågt för en lyxprodukt är det oftast för bra för att vara sant. Det är då bättre att köpa äkta budget än fejkad lyx.
  • Webbplatsens ursprung. Även om det står .se i webbadressen kan den vara utländsk. Detta kan man lätt kolla upp på nätet.
  • Egentligen så bör man aldrig betala innan man fått varan. Det är bättre att betala med kreditkort så att man är skyddad enligt konsumentkreditlagen och kan få tillbaka sina pengar. Läs mer.