Bibelsmycke tillbaka på modet

9339299Septumpiercingen har gått från ett bibelsmycke, till att förknippas med grunge och hippiekultur till att idag anses som ett exklusivt smycke. Idag bär många kändisar septumpiercing och de stora modehusen visar det flitigt på catwalken.

Sedan starten av 2016 har septumpiercingar börjat synas mer och mer på människor, men även andra typer av piercingar. Piercingen har gått från att vara ett smycke som omnämns i bibeln, till att anses som något ytterst opassande av många. Under 90-talet var olika piercingar som mest populärt och den som hade en piercing ansågs som tuff, hård eller cool. Idag har det utvecklats till att bli något annat, piercingen har kommit att bli en exklusiv accessoar.

En historia som sträcker sig långt bak

Det är septumpiercingen som är som mest populär just nu. Den som vill skaffa en kan klicka kolla in här https://rockflame.com/piercingar/septum.html. I bibeln berättas det om när Abraham gav en näsring till sin hustru och har alltså anor långt tillbaka i tiden. Septumpiercingen kom tillbaka på modet efter att hippes besökte Indien på 19060-talet, där gifta kvinnor smyckade sig med septumpiercingar, men piercingar i ansiktet får de flesta att tänka på 90-talets grungetrender som försvann tvärt. Men faktum är att piercingtrenden redan under år 2013 sakta började smyga in på modekartan igen. I år syns trenden tydligt på catwalken, framförallt hos modehuset Givenchy.

Kändisar som följer trenden

Kändisar som Madonna, Rihanna, Lady Gaga bär septumpiercingar och det var egentligen dem som introducerade trenden för många fans runt om i världen. Justin Bieber är även en kille som inte skäms för att visa upp utseendemässiga uppdateringar för sina fans. När han lade upp en bild på sin nya näspiercing på Instagram kom starka reaktioner hos hans fans, där många tyckte det var supersnyggt, men andra var inte lika nöjda. Paradise Hotel deltagaren Saga Scott har också nyligen gjort en piercing och uttalat sig starkt om denna i sociala medier. Hon säger bland annat att hon skiter i vad andra tycker, hon piercade sig i näsan för att hon ville det. Och detta gillar hennes fans, hon har hyllats för sin förändring.

Populära piercingar

  • Septumpiercing
  • Annan näsring
  • Diamant i näsan
  • Tungpiercing
  • Navelpiercing
  • Anchors
  • Piercing i bröstvårtan